Juba kümnendat aastat „Ringvaate” saadet juhtiv Marko Reikop (49) maitseb otse-eetris vapralt nii hõrgutisi kui ka jõledusi. Kodus telemees suuri kokandusšedöövreid ajapuudusel ei valmista, kuid emapiimaga kaasa antud toiduhuvi ei ole temast kadunud.

Kui suur toiduhuviline sa lapsena olid?

Mulle meeldis juba lapsepõlves süüa teha. Koos kooliaegse hea sõbrannaga hakkasime katsetama. Ostsime 1980-ndate keskpaigas kokku kõiksugu toiduaineid, mida poodides saada oli, ja eksperimenteerisime kokaraamatute järgi. Ükskõik, mis lähteained võtsime või mis toitu teha tahtsime, välja tuli aga alati hakklihakaste. Mu ema on terve elu kokk olnud, töötanud Viru hotellis, ja ta tegi koduski suurepäraseid toite. Õppisin tema kõrval kõiki asju tegema, sest mul oli huvi. Meie peres on kokkamispisik teistelgi sees – vennapoeg õpib samuti kokaks.